Home

Welkom bij Psychologenpraktijk Dijkhuizen

Mijn naam is Chris Dijkhuizen. Ik ben BIG-geregistreerd GZ-psycholoog (79913495725), cognitief gedragstherapeut VGCt (008730), EMDR Europe-practitioner (33282) en Senior schematherapeut. Verder ben ik getraind in EFT-behandeling.

Naast mijn werk als therapeut ben ik ook VGCT- supervisor.

Als therapeut heb ik een ruime ervaring met het behandelen van een breed scala van psychische klachten, variërend van impulscontroleproblemen en verslavingsproblematiek tot trauma- en paniekklachten en depressie.

Naast het behandelen van individuele problematiek, heb ik ook veel ervaring met het behandelen van koppels met (ernstige) relatieproblemen.

In de behandeling vind ik het, naast het kijken naar de klachten en de factoren die hiertoe hebben geleid en het in stand houden, ook belangrijk om de aandacht te richten op de krachten en kwaliteiten die kunnen helpen bij het veranderproces. Mijn vakkennis en ervaring zet ik daarbij natuurlijk in, maar het behandelproces is mijns inziens een samenwerking, waarbij de client zelf de richting en het tempo mede bepaalt.

Als basis werk ik vanuit de cognitieve gedragstherapie. Dit is de best onderzochte en meest efficiënte therapievorm voor veel verschillende klachten. Daarnaast zet ik EMDR in, als er sprake blijkt te zijn van onverwerkte ervaringen uit het verleden. Wanneer klachten lang aanhouden en je op verschillende levensgebieden tegenhouden, zijn er soms onderliggende patronen die deze klachten in stand houden. Wanneer we er voor kiezen om de behandeling te richten op deze patronen, maak ik gebruik van (kortdurende) schematherapie, vaak in combinatie met EMDR.

Van 2007 tot 2021 ben ik, met veel plezier, werkzaam geweest in een forensische polikliniek, waar ik, door de jaren heen, niet alleen veel expertise heb opgedaan, maar ook het belang heb geleerd van samenwerken met andere zorgverleners en betrokken partijen. Korte lijntjes om, indien nodig, zaken vlot te kunnen regelen, vind ik heel belangrijk. Hetzelfde geldt voor regelmatige intervisies met collega-therapeuten, om mijn visie en focus scherp te houden.

Begin 2019 ben ik, naast mijn werk in de forensische zorg, begonnen met mijn eigen praktijk. De praktijk is gevestigd in Leiden en in Berkel en Rodenrijs. Vanaf januari 2021 richt ik mij hier volledig op.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.